Råbjerghytten

Kontakt

Adresse: 

Ny Mårumvej 233

Ejlstrup

3200 Helsinge

Billede0007
Bålplads og raftestativ
Schelter

Råbjerghytten


Grunden
Råbjerg er en stor naturgrund på 13 tønder land med en ny og moderne hytte og en dejligt beliggende shelter lige op ad skoven. Grunden grænser op til Gribskov og er derfor særdeles velegnet til naturaktiviteter. Der er adgang til toiletter samt vand. Der er rafter på grunden og brænde kan sankes i skoven eller i lundene. På grunden kan der overnatte ca. 200 personer i telte. I shelteren kan der overnatte ca. 8 personer.

Der er med støtte bl.a. fra Friluftsrådet blevet opført et muldtoilet ikke langt fra shelteren

Hytten
Hytten består af to bygninger hvoraf den ene indeholder et opholdsrum med borde og stole til 30 personer, samt et åbent køkken med bl.a. opvaskemaskine og køle-/fryseskab. Den anden bygning indeholder tre soverum med 8 sovepladser i hvert rum, i alt er der 24 sovepladser, samt separat drenge- og pigetoiletter med brus. Bygningerne er sammenbundet af et stort tag og en stor træterrasse med 3 bord/bænke. Der er endvidere et mindre depotrum mellem de to bygninger.

Adresse
Råbjerghytten ligger direkte op til Gribskov i Ejlstrup mellem Hillerød og Helsinge.

Adresse: Ny Mårumvej 233, Ejlstrup, 3200 Helsinge

Nærmeste station: Duemose trinbræt, der er også busstop lige ved indgangsvejen til grunde Linie 363 ( Helsinge - Gilleleje)

Historie
Grunden blev købt i 1987 som en bar mark, herefter der blev plantet enmasse træer, der i dag giver god læ og en dejlig naturgrund. Shelteren er fra 1990 og hytten er opført i 2007.

Ejer
Råbjerghytten er ejet af Råbjergfonden som er tilknyttet Ravnsholt division i Det Danske Spejderkorps.

Udlejning
Hytten udlejes til spejdere samt foreninger og klubber med friluftslivsom en del af værdigrundlaget, herunder børnehaver og andre der ønsker at komme ud i naturen. Hytten, shelteren og grunden udlejes enkeltdage, weekender og hele uger, hver for sig eller samlet.

Kontakt driftsbestyrer Kirsten Bech-Jacobsen på k [dot] bech [at] jacobsen [dot] mail [dot] dk eller på 29669193